De branderij

Uit alle windstreken komen de groene koffiebonen naar onze branderij in Wageningen. De bonen worden op de ambachtelijke manier gebrand, ‘slow-roast’.


Dit gebeurt op een Giesen W6A.Een uiterst nauwkeurige koffiebrander van Nederlands fabrikaat. Zo geniet je optimaal van vers geroosterde bonen.

Geniet van jouw koffiemoment!

Tijmen Duursma

Eigenlijk is de benaming branderij niet juist. Koffiebonen worden geroosterd en niet gebrand. De naam bonen klopt ook niet. Het zijn de zaadjes van de koffiebes.
Maar om het niet al te ingewikkeld te maken zullen we het gewoon hebben over koffiebonen.

Koffiesoorten


De wereldkoffieproductie komt voor 99 procent van twee soorten koffieplanten: De coffea arabica (arabica) en de coffea canephora (robusta). Het verschil tussen deze bonen zit vooral in aroma, cafeïnegehalte, prijs en productie. Omdat het aroma van robusta vrij zwak is en de smaak vaak lomp en bitter, gebruiken wij in onze branderij uitsluitend arabicabonen.

Roosteren


De boon goed laten ontwikkelen tijdens het roosterproces zorgt ervoor dat de kwaliteiten van de groene boon optimaal in jouw kopje koffie tot hun recht komen. Dit is voor elke boon verschillend. Dat maakt het ambacht van koffieroosteren ook zo leuk en afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Als het heet is of het regent reageren de bonen anders. Vriest en sneeuwt het? Kan het maar zo zijn dat de roostertijd een minuut langer is. Hoeveel vocht er in de ongebrande koffieboon zit, heeft ook invloed op het proces.

In het menu van de webwinkel vind je makkelijk een koffie die bij jouw smaak, doel of onderneming past.

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de winkel